İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel Sanatçısı olan Cem’in, Susmanın Ötesi adlı Haiku tadındaki dosyası 2003 Arkadaş Z. Özger Şiir Yarışması’nda finale kalarak “Anılmaya Değer Dosya” olarak kitaplaştı. Sina Akyol ve Coşkun Yerli ile "İnsan Halleri"ni dert edinen ve kısa şiirlerden örülü RENGA şiir zincirinde yer alan Hakan Cem’in ikinci şiir dosyası Öpücük Damlası (2007) ile bir anlatı dosyası olan Çınarın Gururu Gölgesidir (2013) Yitik Ülke Yayınları’nca kitaplaştırılmıştır. 2014 yılında yayımlanan Ölüler İçin Kılavuz adlı şiir kitabıyla 2014 S. Arısoy Şiir Ödülü'nü aldı.


Yapı Kredi Yayınları'nca yayımlanan: “Tanzimat'tan Bugüne Edebiyatçılar” ansiklopedisinde de yer alan Cem’in yazı ve şiirleri bugüne kadar: Kitap-lık, Yasakmeyve, Özgür Edebiyat, E, Akatalpa, Son Kişot, Pitoresk, Şiiri Özlüyorum, Kurşun Kalem, Deliler Teknesi, No Edebiyat, Akköy Edebiyat gibi edebiyat dergileri ile Haydar Ergülen yönetimindeki Artful Living sanal edebiyat portalında da yayımlanmış, yayımlanmaktadır. Bazı Şiirleri Fransızca'ya çevrildi.








Translate

13 Eylül 2013 Cuma

Hakan Cem Edebiyat


 HAKAN CEM / EDEBİYAT 2013

 Jean-Paul Sartre, Can Yayınları'nca yayımlanan "Edebiyat Nedir?" adlı kitabında:  Edebiyat kavramını, "Yazar", "Yazarın Görevi" ve "Okurun Konumu" üzerinden inceliyor. Sartre, yazarı: "Çağının dünyasına sırt çevirmeyen, yaşadığı dönemin gerçeklerinden, çıkmazlarından esinlenerek tavrını ve eylemini belirleyen aydın" olarak görüyor. Edebiyat insanı, yazdıklarıyla okurlarını da özgürleşme sürecine taşımalıdır. Sartre bunu da: "Yazarken değiştirmek, yazarken özgürleştirmek" diye tanımlıyor. Bir başka deyişle, Dostoyevski'nin: "Her insan herkes karşısında her şeyden sorumludur" sözlerini doğruluyor. 

    Sartre'ın tuttuğu ışığın koridorunda geçiyor 2013 yılı. Söz uçar yazı kalır! Önce İzmir'de: "Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri", sonra 18. İzmir Tüyap Kitap Fuarı: "İmza", Onur Konuğu Fransa ile: "8. İzmir Uluslararası Şiir Günleri", ilerleyen günlerde, Bursa Nilüfer Belediyesi'nin davetiyle, Bursa Nazım Hikmet Kültürevi Şiir Kütüphanesi'nde: "Haiku Atölyeleri ve Söyleşi" yine İzmir'de: Edebiyat Haftası çerçevesinde: "Okul Söyleşisi ve İmza" ve Ayvalık Belediyesi'nin davetiyle: Şiir Ayvalık'ta Edebiyat Buluşması. "Edebiyat, Edebiyatın Etkileri, Yaşamımızdaki Yeri" ni yaşadık, konuştuk, paylaştık, şiir eyledik, söz eyledik...

   

4. Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri
Karabağlar / İzmir

***


Cumhuriyet Gazetesi Haberi / Çınarın Gururu Gölgesidir. Susmanın Ötesi ve Öpücük Damlası'ndan sonra Mart 2013'te gelen yeni kitap. Yitik Ülke Yayınları, kitabın türü için "Anlatı" demiş. Masal, Şiir, Öykü, Deneme, Anlatı ama varılan  fikir birliği Araf'ta bir kitap. Bir süre sonra Nisan 2013'te Tüyap 18. İzmir Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşacak!


*

İzmir Kitap Fuarı'nda bir an. 
Şair dost Fergun Özelli Çınarın Gururu Gölgesi'nde buluştuk.      


Şair dost Halim Yazıcı Çınarın Gururu Gölgesidir'i ziyaret ediyor.


Çocuk edebiyatının değerli yazarı Sevgili dost Mavisel Yener ve Şair dostum, şiir haylazı Nesrin Kültür Kiraz
Çınarın Gururu Gölgesidir'i ziyaret edenlerdendi. 

***

İzmir 8. Uluslararası Şiir Buluşması / Onur Konuğu Ülke Fransa

Başka dillere, kültürlere ses vermek güzel!

***


 Bursa Nilüfer Belediyesi'nin davetiyle Nazım Hikmet Kültürevi Şiir Kütüphanesi'nde 
Sina Akyol, Hakan Cem ve Gültekin Emre Haiku şiir türünü söyleştik.

*
 *
Hakan Cem, Sina Akyol, Gültekin Emre
Renga Şiir Zinciri kurmak üzereyiz.

***


Okulda, çocuklarla olmanın dayanılmaz hafifliği! 


Söyleşi / İmza
Muzaffe İzgü, Aydın Şimşek, Hakan Cem, Hüseyin Yurttaş, 
Şükrü Erbaş, 
Şerife Yalçınkaya, Bekir Yurdakul...

***

 Ayvalık Belediyesi'nin davetiyle katıldığımız Şiir Ayvalık'ta 
Şiir Etkinliği 


 Şiir Ayvalık'ta
Gültekin Emre, Nurduran Duman, Metin Celal,
 Oya Uysal, Hakan Cem


Şiir Ayvalık'ta Üç Gülen Yüz!
Gültekin Emre, Haydar Ergülen, Hakan Cem


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder